Familie,  Økonomi,  Reise

Rydde oss til USA?

Hele familien drømmer om en langferie. Både Asia og USA står høyt på ønskelista, selv om USA nok står høyest.

Jeg har regnet på det. For en familie på 4 må vi nok regne med 100 000 – 150 000 om vi vil ha den ferien vi ønsker oss i USA. Planen er å sette av 3 uker, leie bil, hus i Orlando i en ukes tid, shopping, inngang i diverse parker og mat.

Derfor har jeg nå opprettet en konto som er øremerket akkurat denne ferien. Planen er å spare opp 50 000 kr sammen som en familie. Resten skal vi nok få råd til gjennom feriepenger og andre oppsparte midler. Dette skal vi klare ved å RYDDE! 

Vi har så mye ting vi ikke trenger. Klær barna har vokst ut av, klær jeg bare har hengende og ALDRI bruker, bøker som fyller bokhyllene, hobbyutstyr, gamle ski og sportsutstyr som barna har vokst fra. Det er altså mye å ta av.

Tanken slo meg da jeg hadde pakket ned masse klær og var på vei til å putte det i en UFF kasse. «Hvorfor ikke prøve å selge noe av det?». Som sagt så gjort. Jeg startet med en bunadsskjorte etter datteren min. Den vokste hun ut av for 2 år siden. La den ut på Finn, til en billig penge. Etter to timer var den hentet og 100 kr inn på feriekontoen.  Det er fortsatt 49 900 kr igjen, men huset er et plagg «lettere» og alle føler de bidrar. Klarer vi å rydde oss til USA?

Jeg har lastet ned en gratis app som heter MoneyBox , den gir oss oversikt over hvordan vi ligger an med sparingen!

Har du noen sparemål?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *