Reise

Tre ting du må gjøre i Praha

Høsten 2016 besøkte jeg Praha for første gang. I Oktober 2018 besøkte jeg Praha for tredje gang. Man kan kanskje si at det var kjærlighet ved første blikk? Jeg har vært i Praha på tre helt ulike type turer. Første gangen jeg besøkte Praha var en helgetur med jobben. Andre gangen reiste jeg med mannen min og tredje gangen var jeg på tur med venninner. Jeg føler fortsatt ikke at jeg er ferdig med byen. Det er mer å se, mer å oppleve, mer god mat å spise og mye av det jeg har allerede har gjort kan jeg godt gjøre flere ganger.

På mine reiser til Praha har jeg funnet noen favoritt ting. Dette er ting jeg bare må gjøre, se og oppleve hver gang jeg er der. Og her deler jeg dem med dere.

  1. Besøke torget i gamlebyen

Det første jeg må gjøre når vi har landet og sjekket inn på hotellet er å oppsøke torget i gamlebyen med det astronomiske ur og Týn kirken. Her finner jeg meg en fortausrestaurant, bestiller meg en Aperol Spritz og rett og slett nyter utsikten. Arkitekturen, alle menneskene, lukten og forhåpentligvis varmen. (Det er ikke til å stikke under en stol at alle storbyferier gjør seg bedre når det er godt og varmt.)

2. Oppleve det yrende folkelivet på Karlsbroen

Folkeliv på Karlsbroen

Karlsbroen er magisk. Karlsbroen går over elven Vltava og forbinder Gamlebyen med området rundt Prahaborgen. Her er det alltid et yrende folkeliv. Turister (i hopetall), lokale musikere (som på bildet) og boder som selger kunst, smykker og souvernier. Vil du ha broen nesten for deg selv står du opp grytidlig og tar deg en rusletur over. Midt på dagen kan det være mye folk på broen, men det er en opplevelse i seg selv det også.

3. Spis en Trdelnik – eller tre

Er du i Praha kan du ikke unngå å passere en Trdelnik kiosk. Disse selges fra vogner, kafeer og små hull i veggen. Du finner de på hvert gatehjørne, noen ganger finner du flere utsalg på samme gatehjørne.

Trdelnik er en form for gjærbakst, bakt over glødende kull. Denne rulles tradisjonelt med kanel og sukker før den serveres. Du får den sikkert i like mange varianter som det finnes turister på Karlsbroen. Noen med nutella, andre uten fyll, noen med sjokoladekrem (som på bildet – den var nyydelig) til og med noen med egg! De er mektige, så du orker ikke mer enn en om dagen. Men såpass må man kunne unne seg når man er på storbyferie?

Disse tre punktene er et must for meg når jeg er i Praha. Det er mye annet å gjøre, se og spise i Praha. Men det kan jeg skrive om senere. Har du vært i Praha? Hva MÅ du gjøre når du er der?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *